Про компанію

Від різноробочого до керівника: неймовірна історія Білла Науманна

Від різноробочого до керівника: неймовірна історія Білла Науманна

Що можна назвати запорукою успіху? Деякі люди можливо скажуть що це наполеглива робота, інші - просте везіння. Для Білла Науманна, керівника компанії Caterpillar з 1975 - по 1977 роки, інструментом досягнення кар'єрного зростання став дерев'яний бокс для інструментів.

Вільям «Білл» Л. Науманн закінчив Пекін Ком'юніті Хай Скул в 1929 році. Він збирався продовжити своє навчання в коледжі, але на той момент не міг собі цього дозволити. Замість цього, Вільям пройшов 4-х місячну програму, від Caterpillar, для слюсарів. До того ж він пішов на вечірнє навчання в університеті Бредлі, а також взяв прискорений курс з машинобудування.

Хоча плани Науманна, після закінчення середньої освіти, можна назвати вельми нетрадиційними і нетиповими для сьогоднішньої молоді, вони стали запорукою успішної 48-річної кар'єри, апогеєм якої стало крісло голови ради компанії.

Після завершення курсів в 1933 році, Науманн пропрацював на посаді контролера на заводі East Peoria протягом 2х років, а потім провів ще 6 років як бригадир і начальник цеху з контролю, і навіть став керуючим заводу в 1945 році. Коли в 1952 році в Іллінойсі був відкритий новий завод Caterpillar (вперше за 25 років), Білла призначили його керівником. У 1960 році він став віце-президентом компанії, а в 1975 році зайняв своє заслужене місце в кріслі голови правління Caterpillar, яке займав до 1977 року.

Поза компанії Caterpillar, Науманн брав активну участь у житті громадськості. Він входив в консультативну раду госпіталю Святого Френціса, був членом ради піклувальників Іллінойського університету в Блумінгтоні і займав багато інших почесних посад.

Після його смерті в 1995 році, Дональд В. Фітс (займав аналогічну посаду в 1990 - 1999 роках), сказав: «Білл був видатним лідером - людиною гідності і непохитних переконань, з проникливим розумом. Його незвичайна кар'єра охоплює епоху, протягом якої компанія росла з її скромних початків, як піонер землерийної промисловості до світового підприємства. Його діяльність значно допомогла у формуванні історії компанії Caterpillar».

Сім'я Наумана пожертвувала музею його дерев'яний ящик для інструментів, який Білл використовував ще на початку своєї кар'єри. У ньому знаходилося близько 60 інструментів, 4 видання «Підручної книги слюсаря Америки» (вид. від 1927 року), квитанція про оплату за інструментарій, пара старовинних сонцезахисних окулярів, які доводять що безпека була важливою рисою Caterpillar, з часів її перших кроків і до сьогодні.

  

Історія Білла доводить, що старанна робота і правильний набір інструментів може допомогти людині досягати будь-яких вершин.

Дізнавайтеся більше про історію техніки Caterpillar і розвитку компанії на нашому сайті.


до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин