Про компанію

Надсучасний досвід енергозбереження на прикладі поставки когенераційного обладнання для ТОВ «Чіпси Люкс»

Надсучасний досвід енергозбереження на прикладі поставки когенераційного обладнання для ТОВ «Чіпси Люкс»
Безперервний ріст вартості енергії та енергоресурсів спонукає промислові підприємства ретельніше ставитися до заходів із зменшення енергоємності виробництва, знаходити можливості заміщення традиційних джерел, в тому числі і за рахунок ефективного управління відходами. Фактично, будь-які органічні відходи мають певну енергетичну цінність, та за умови ефективного підбору відповідної технології можуть стати привабливим ресурсом для виробництва тепла, або навіть комбінованого виробітку електричної та теплової енергії. 



Показовим прикладом ефективної реалізації надсучасного досвіду з енергозбереження стало впровадження проекту генерації енергії з нетрадиційного газу на фабриці ТОВ «Чіпси Люкс», що входить до складу всесвітньо відомого виробника продуктів харчування «Монделіс» (раніше знаного, як «Крафт Фудс»). Зваживши на значну частку органічної речовини, що опиняється у стічних водах після обробки картоплі, підприємство поступово реалізувало проект отримання біогазу з цього виду відходу та подальшої утилізації палива для виробництва електроенергії і тепла. Технічне рішення для ефективного спалювання такого складного виду біопалива, що постійно змінює компонентний склад та теплотворну здатність, було запропоноване компанією «Цеппелін Україна». 

ТОВ з ІІ «Цеппелін Україна» є провідним постачальником в Україну сучасних дизельних та газових двигунів для всіх сфер застосування такого обладнання. Для проекту фабрики «Чіпси Люкс» компанія запропонувала комплект обладнання, що складається з системи підготовки газу та двох когенераційних установок на базі двигунів TEDOM (Чехія) моделі Cento T80 загальною електричною потужністю 166 кВт. Паливна система двигунів була спроектована під параметри біогазу замовника для підтримання ефективної роботи не тільки в залежності від параметрів газу, але й при різких змінах його обсягу. Когенераційні установки, у разі потреби, можуть використовувати природний газ, як резервне паливо. Таким чином, вдалося впровадити енергетичну систему, яка з майже незмінною ефективністю забезпечує виробництво енергії в діапазоні від 30 до 160 кВт-год. Генераторні станції працюють паралельно із зовнішньою мережею для гнучкого регулювання кількості електроенергії, що береться із енергосистеми. Одночасно відбувається корисний відбір теплового потенціалу від систем охолодження двигуна, який спрямовується на технологічні процеси виробництва. 



Впровадження такого рішення дозволило одночасно зменшити споживання електроенергії з мережі та природнього газу для виробництва тепла на опалення та технологічні потреби, а також забезпечити підприємство резервним живленням на випадок перебоїв із постачанням з енергосистеми. Такий комплексний ефект дозволяє підприємству не просто окупити витрати на впровадження енергозберігаючих заходів, але й запобігти зменшення виробітку продукції за непередбачуваних обставин із постачанням газу та електроенергії. 
до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин