Про компанію

Краще один раз побачити

Краще один раз побачити

Однак досить тривалий період техніка Caterpillar для дорожнього будівництва була дуже слабо представлена в Україні, в результаті чого даний сегмент ринку заповнили інші виробники, які часто не можуть запропонувати техніку такої ж якості і з тими ж можливостями, як Caterpillar.

В даний час в Україні доступна широка гама будівельної техніки різних виробників, але оцінити її реальні можливості ні за технічними характеристиками, ні за зовнішнім виглядом, практично неможливо. Зовсім інша справа - наочна демонстрація подібної техніки в роботі. Адже тільки в цьому випадку можна дізнатися її особливості, важливі при практичному використанні.

Тому підприємство з іноземними інвестиціями «Цеппелін Україна», яке є ексклюзивним офіційним дилером компанії Caterpillar, за своєю ініціативою провело в Донецьку практичний семінар з дорожньо-будівельній техніці, під час якого його учасники мали можливість не тільки дізнатися особливості конструкції сучасних фрез і асфальтоукладальників Caterpillar, але й побачити їх у роботі.

Перший «млинець» - не грудкою

Це було перше масштабне захід подібного роду, яке включало презентацію нової техніки і демонстрацію її роботи. У ньому брали участь представники компаній Caterpillar, Trimble, Caterpillar Financial і Zeppelin (з Москви).

Даний семінар був комплексним і включав як теоретичну, так і практичну частини. Він проводився для компаній, задіяних в дорожньо-будівельному бізнесі, насамперед, для тих, які займаються укладанням асфальту. Тому на нього були запрошені як діючі, так і потенційні клієнти компанії.

Весь перший день був присвячений теоретичному знайомству з новою технікою Caterpillar, з її можливостями, технічними достоїнствами і технологічними перевагами. Акцент при цьому робився на те, що Caterpillar пропонує не тільки окремі машини, а й повні комплексні рішення по дорожньому будівництву, що включають широкий ряд як самої техніки, так і систем автоматичного управління і програмного забезпечення до них.

А наступного дня учасникам семінару продемонстрували в дії роботу двох дорожніх машин Caterpillar, що знімають старий і укладають новий асфальт - фрези РМ-102 і асфальтоукладача АР-655D.

Швидко, глибоко і точно

У Макіївці, на ділянці, де проводився капітальний ремонт дороги, учасники семінару змогли на власні очі побачити, як працює фреза РМ-102, і познайомитися з її особливостями.

Однією з важливих характеристик дорожніх фрез Caterpillar є висока маневреність, що ідеально дозволяє використовувати їх при роботі на міських вулицях.

Ротор фрезерує бетонне або асфальтове покриття до заданої глибини, знятий матеріал подається назад або вперед по конвеєрній стрічці, регульованою по висоті, а потім вивантажується в кузов рухається поруч вантажівки і спрямовується на вторинну переробку. Для отримання рівномірного різу всі фрези забезпечені регульованою по висоті ходовою частиною з простим в обслуговуванні управлінням, а також оснащені автоматикою нівелювання поздовжнього і поперечного ухилів.

Представлена учасникам семінару фреза РМ-102 має експлуатаційну масу 17,6 т і оснащена двигуном Caterpillar C7 з технологією ACERT, потужністю 212 к.с.

Ротор даної фрези має 98 швидкоз'ємних різців, розташованих у три ряди по спіралі ланками по три різця з кроком по вершинах 15 мм, в довговічних конусних різцетримача. Ротор оснащений системою водяного зрошення з примусовою подачею води, яка охолоджує різці і зменшує запиленість. Фреза також оснащена пристроєм «Антіслеб», що запобігає сколювання дорожнього покриття брилами, і забезпечує оптимальний гранулометричний склад. Переміщення бічній плити вимірює датчик заглиблення ротора, що забезпечує задану глибину різання. Оснащена машина і датчиком поперечного ухилу.

Дана фреза знімає шар асфальтного покриття на ширину 1000 мм і глибину до 305 мм, і дозволяє різати впритул до стіни, огорожах або інших перешкод.

При цьому робоча швидкість машини складає 0-27 м / хв у гусеничному і 0-46 м / хв у колісному виконанні.

Для самого якісного покриття

Представлений на ділянці дороги під Донецьком середньорозмірний асфальтоукладальник АР-655D з робочою вагою 19165 кг (з плитою AS4251C, оснащений двигуном Cat C4.4 потужністю 174 к.с.), який може випускатися як на сталевих, так і на гумових гусеницях Mobil-Trac ™ (з гладкими гусеничними стрічками або гусеничними стрічками з грунтозачепами), відрізняється чудовим зчепленням з грунтом, чудовою тягою, високою продуктивністю, простотою управління і низьким рівнем шуму. Хитні візки мінімізують зміщення точки буксирування і забезпечують гладке високоякісне покриття навіть при наїзді на значні нерівності, а висока маневреність даного укладальника дозволяє використовувати його на невеликих ділянках.

Розрівнювали плити з вібросістемой і трамбуючими брусами забезпечують укладання асфальту гладким шаром і забезпечують його максимальне ущільнення, що істотно підвищує рентабельність робіт, оскільки виключає необхідність ряду додаткових операцій (зокрема, кількість проходів котка).

При базовій ширині смуги укладання 2,5-5 м (з плитою AS4251C), робоча швидкість даної машини при роботі з трамбувальним брусом становить 0-25 м / хв, а висока транспортна швидкість - 14,5 км / год (з шасі Mobil- Trac ™) дозволяє істотно скоротити втрати часу при переїзді на невеликі відстані.

На найвигідніших умовах

Не можна не відзначити, що особливістю техніки Caterpillar є наявність потужного власного фінансування, яке здійснюється на досить вигідних умовах власною структурою компанії - Caterpillar Financial.

Дана структура була відкрита ще в 1986 р. і займається фінансуванням придбання техніки Caterpillar. Причому, в країнах СНД дана структура діє тільки в Росії, Україні і в Казахстані. При цьому пропоновані умови разюче відрізняються в позитивну сторону від умов банків.

Так, стандартні умови фінансування передбачають перший платіж у розмірі від 20% вартості техніки, а відсоток по лізингу, термін якого становить від 13 до 60 місяців, - 10-12% річних у валюті. Більше того, в окремих випадках (насамперед, при роботі зі старими клієнтами), ці умови можуть бути ще більш вигідними. До цього необхідно додати, що в Caterpillar Financial приймають рішення по лізингу значно швидше, ніж у багатьох інших компаніях, вимагаючи при цьому менше число документів, що також є суттєвою перевагою.

Не менш важливою, можна навіть сказати, унікальною особливістю фінансування від Caterpillar Financial, є можливість сезонних «канікул» по оплаті, що дуже важливо для шляховиків, які в зимовий час зазвичай не працюють. Тому взимку вони повинні виплачувати тільки відсотки, тоді як основне тіло кредиту необхідно погашати з настанням періоду робіт.

Тому не дивно, що після семінару багато його учасників, оцінивши можливості показаної на ньому техніки і враховуючи зручні умови фінансування, уклали ряд договорів на її постачання.

Адже хоча техніка Caterpillar, яка відноситься до преміум-сегменту, коштує не дешево, вона дуже якісна і споживає для виконання тієї ж роботи менше палива, ніж аналогічна техніка інших виробників. При цьому вона має великі ресурс і продуктивність, що, в кінцевому рахунку, дозволяє знизити собівартість виконаних робіт і підвищити прибуток компанії.

Більш детальна інформація про лінійку продукції представлена в розділі Дорожньо-будівельна техніка

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин