Про компанію

Історія бульдозера D9

Історія бульдозера D9
Історія D9 бере свій початок з 1954 року. Саме тоді компанія Caterpillar запустила пробну серію з десяти машин, які були названі D9X.

Незабаром бульдозери D9 почали користуватися популярністю і Cat запустила виробництво машин з різними модифікаціями. Всі вони не набагато відрізнялися від першої версії. Але в 1995 вийшла D9R. Нова модель була більше на 8 метрів в довжину, її продуктивність складала 410 к.с., а висота майже 4 метри.



Одна з причин широкої популярності D9 - участь бульдозера у В'єтнамської війні. Бойові дії в основному відбувалися в джунглях, тому невеликі і мініатюрні машини не підходили для виконання завдань, які стояли перед ними. Інженери того часу стверджують, що модель Cat D9 була незамінною в тих умовах.

Компанія Israeli Military Industries, по суті, зробили з бульдозера D9 - танк. Інженери, враховуючи особливість місцевості сектора Газа, сконструювали спеціальні бронекомплекти, озброїли відвалом, а, головне, захистили і водія, і найважливіші частини машини від РПГ, вогнепальної зброї і мін. Мало того, на модифікований D9 встановили FN Mag і тепер він може вести вогонь у відповідь, відбиваючи засідки, яким часто піддавалася машина.

Експерти вважають, що модель D9 зіграла ключову роль в цьому конфлікті і дозволила зберегти тисячі життів під час боїв в житлових кварталах.

Дуже часто війна є мотором прогресу, і цей випадок не виняток. У новій, оновленій, серії бульдозерів D9 можливе безпілотне управління машиною. Кут огляду в моделях значно більший, але найголовніше - це повна безпека оператора. Оновлені бульдозери вже продемонстрували свою ефективність і поступово замінюють класичні моделі D9.

Втім, технологія безпілотного бульдозера також активно розвиваються і в будівельній техніці. За прогнозами, такі машини будуть вже зовсім не рідкістю в найближчі 5 років.

Компанія Цеппелін Україна пропонує ознайомиться з широким модельним рядом бульдозерів Caterpillar в розділі www.zeppelin.ua/ua/products/buldozery.
до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин