Про компанію

Б/в техніка як одне з найкращих і надійних рішень для клієнта

Б/в техніка як одне з найкращих і надійних рішень для клієнта

Build Portal продовжує бесіду з представниками компанії «Цеппелін Україна». На питання Головного будівельного порталу України відповідає керівник підрозділу продажів техніки з напрацюванням Андрій Король.

Build Portal:Поговоримо про техніку з напрацюванням. Яким чином ви поповнюєте парк б/в техніки компанії? Ви купуєте її в Європі? На вітчизняному ринку? Або використовуєте інші джерела?

Андрій Король: Є кілька джерел поповнення складу б/в техніки. Одне з них - це так званий Трейд-ін. Це послуга, яка дозволяє учасникам будівельного ринку продати компанії «Цеппелін Україна» свою техніку з напрацюванням і придбати у нас на заміну нову спецтехніку Caterpillar або так само б/в, але іншого виду. Наприклад, був клієнт, якому потрібно було поміняти бульдозер на екскаватор. Ми допомогли йому вирішити цю задачу. Також ми просто викуповуємо у компаній техніку б/в, без подальшого обміну, але в цьому випадку техніка повинна бути тільки від Caterpillar. Це дуже велика перевага для наших клієнтів, для деяких це свого роду антикризове рішення. Є такі клієнти, у яких в парку знаходиться декілька машин, що значаться в лізингу. Але частина з них не використовується. Ось цю частину клієнт може нам продати, і йому вистачить коштів розрахуватися по ній і оплатити лізинг решти, яку він експлуатує. Ми зараз цю програму досить часто застосовуємо в роботі з нашими клієнтами. Якісно і чесно оцінюємо їх одиниці продажу. Запитайте будь-якого з наших партнерів по трейдинговій реалізації, кожен з них, я впевнений, скаже, що ми ніколи не занижували ціни.

Build Portal: А як ви перевіряєте придбану б/в техніку? Чи можете ви гарантувати клієнтові, що б/в техніка в вашому парку машин надійна?

Андрій Король: У нас прописаний цілий комплекс заходів, згідно з яким оцінюється та техніка з напрацюванням, що купується. Природно, перед покупкою ми оцінюємо техніку і вже знаємо той обсяг ремонтних робіт, який належить зробити. За стандартом, незалежно від того, чи потрібен ремонт чи ні, ми проводимо технічне обслуговування в найближчому сервісному центрі компанії. Міняємо всі фільтри і мастильні матеріали.

Build Portal: Наскільки відрізняється вартість б/втехніки Caterpillar від вартості нових машин?

Андрій Король: У цілому, є різні варіації. Деякі клієнти воліють купувати дворічні машини або полуторарічні, які напрацювали ще незначну кількість мотогодин. Вартість таких машин відрізняється від вартості демоверсії з виставки на 15-20%. У нас такої техніки продається небагато. Наші основні замовники вважають за краще купувати ту техніку, яка на 30-50% дешевше нової, але залишається в межах гарантії. Якщо техніка не вписується в рамки гарантії, то вона буде вже на 60% дешевше нової.

Build Portal: З якої причини зараз робиться акцент на б/в техніку?

Андрій Король: Вважаю, що це нормальна тенденція для кризового часу. Справа в тому, що люди не готові інвестувати значні суми грошей в оновлення свого технічного парку. У такі часи завдання одне: як би заощадити і при цьому зберегти продуктивність. Тому потенційний покупець звертає більше уваги на ринок техніки з напрацюванням. Тим більше з огляду на ті переваги, які «Цеппелін Україна» надає своїм клієнтам: знижка до 30%, піврічна гарантія виробника і технічне обслуговування машини. До того ж, за бажанням замовника встановлюється система управління, яка в подальшому дозволяє моніторити стан машини.

Build Portal: Можна сказати, що покупка б/в техніки в «Цеппелін Україна» - це найбезпечніша покупка на ринку б/в будівельної техніки?

Андрій Король: Це не тільки безпечна, але і економна купівля з максимальною вигодою. По-перше, це техніка сертифікована, перевірена і з гарантією. По-друге, існує можливість фінансування через Caterpillar Financial. По-третє, пропонується безкоштовне встановлення системи, яка допомагає підтримувати і моніторити стан обладнання. По-четверте, це викуп техніки у замовника, що дає можливість оптимізувати його грошові ресурси. Це трейд-ін, коли людина хоче продати одну машину, а купити іншу. Ще одна перевага, яку на вітчизняному ринку пропонує тільки «Цеппелін Україна», - ми робимо максимальну інспекцію великій кар'єрній техніці і допомагаємо реалізувати її на світовому ринку безпосередньо з майданчика клієнта.

Build Portal: Яке місце «Цеппелін Україна» займає на ринку б/в техніки?

Андрій Король: Досить складно відстежувати цей ринок. Це практично неможливо зробити. Якщо по новій техніці ми можемо провести аналіз, покладаючись на дані імпорту одиниць, то в сегменті б/в техніки крім доступної статистики імпорту існує велика кількість внутрішніх операцій, які проблематично врахувати. Тому я б сказав так: в сегменті ринку, в якому ми можемо брати участь і можемо конкурувати, у нас близько 10%. І я вважаю, що це величезна частка, враховуючи той факт, що під боком у нас польський ринок з безліччю брокерів, які дозволяють собі пропонувати нашим замовникам техніку сумнівної якості. Та й на нашому ринку є брокери, які намагаються заробити на перепродажі б/в техніки, і їх не бентежить, що вони там вже, наприклад, восьмі в ланцюжку від продавця до покупця.

Build Portal: Які цілі ви перед собою ставите, розширюючи парк б/в техніки і розвиваючи цей напрямок свого бізнесу?

Андрій Король: Всі зусилля спрямовані на розвиток довгострокового партнерства з нашими клієнтами. Це прописано в місії «Цеппелін Україна». Виходячи з цього, розвиваючи напрямок б/в техніки, ми прагнемо допомогти клієнту максимально вигідно вирішити його бізнес-завдання. Зауважу, що в минулому році «Цеппелін Україна» успішно реалізувала 31 одиницю б/в техніки.

Build Portal: Які проблеми існують на ринку б/в техніки в Україні?

Андрій Король: Його неорганізованість, хаотичність і наявність великої кількості гравців.

Build Portal: Наскільки ваша б/в техніка дорожче інших пропозицій на цьому ринку?

Андрій Король: Це неоднозначні цифри. Не можна сказати, що цю машину ми продаємо на 2-3 тисячі дорожче або дешевше конкурентів. А якщо в цілому, то можна говорити про п'ять відсотків. Але з цими відсотками клієнт отримує від нас пакет переваг, починаючи з досконального технічного огляду, і закінчуючи піврічною гарантією. Навіть бувало, що ми продавали техніку без гарантії (це старше 10 років), але при поломці робили діагностику і частковий ремонт за свій рахунок. Це політика і «Цеппелін Україна», і Caterpillar.

Build Portal: Які ви бачите можливості, перспективи і точки зростання даного ринку?

Андрій Король: Це розвиток будівельного ринку, який на даний момент трохи пригальмував. Ось на старті його підйому основний попит буде якраз на техніку з напрацюванням. Далі, безумовно, компанії вийдуть на нове обладнання, коли настане довгоочікувана економічна стабільність.

Build Portal: Дякуємо за змістовну розмову!


до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин