Про компанію

Як знизити ризики в умовах дефіциту енергії та енергоносіїв

Як знизити ризики в умовах дефіциту енергії та енергоносіїв
В умовах кризової ситуації у вітчизняній енергетичній галузі дочірнє підприємство німецького концерну Zeppelin (Цеппелін) розробило рішення, яке дозволяє оперативно і ефективно забезпечити резервним електроживленням великі підприємства та об'єкти інфраструктури.

Дане рішення передбачає розробку і реалізацію проектів оренди великих (20 МВт і більше) резервних електрогенераторних комплексів модульного виконання. Дана модель дозволяє забезпечити резервним електропостачанням промислові підприємства, житлові комплекси та громадські будівлі, уникаючи при цьому значних капітальних витрат.

За словами керівника департаменту силових установок компанії «Цеппелін Україна» Роберта Лавинюкова, необхідність у подібних рішеннях з'явилася, коли стало очевидним, що в умовах дефіциту природного газу споживачі будуть змушені активно заміщати централізоване теплопостачання електричним обігрівом. Це неминуче спричинить підвищення навантаження на мережі та призведе до зниження надійності.

«Вже в липні поточного року ми стали отримувати запити про можливості тимчасових рішень для забезпечення резервним електропостачанням протягом майбутнього опалювального періоду. При цьому, загальна потужність споживання, для яких необхідно розробити рішення, в окремих випадках складає до 40 МВт», - повідомив Роберт Лавинюков.



Орендні енергетичні модулі (одиничною потужністю 1000 - 2500 кВА) компонуються на базі дизель-генераторних установок Caterpillar - агрегатів, що володіють найбільшою ефективністю при тривалій експлуатації в складних умовах, а також забезпечують найвищу ступінь надійності при виробленні електроенергії. Комплектація модулів дозволяє забезпечувати їх приєднання не тільки в ізольованому режимі, а й паралельно із зовнішньою мережею. Таким чином, обладнання може не просто замістити зовнішнє електропостачання при його відключеннях, а підтримати життєдіяльність підприємств, об'єктів інфраструктури і цілих житлових кварталів в моменти пікового споживання або недоліку споживаної потужності з мережі.

Особливо хочеться звернути увагу, що хоча реалізація подібних орендних рішень здійснюється набагато швидше, ніж будівництво стаціонарних об'єктів, доставка і монтаж обладнання займають строк до декількох місяців. Крім того, парк орендних генераторних агрегатів великої потужності обмежений і може бути затребуваний в будь-якій точці світу. Таким чином, для того, щоб скористатися послугою оренди, потрібно завчасно опрацювати технічні деталі розміщення і підключення модулів. Інженери компанії «Цеппелін Україна» готові надати всю необхідну допомогу та консультаційну підтримку в цій роботі.

Довідкова інформація:
Компанія «Цеппелін Україна» - представництво всесвітньо відомого концерну Zeppelin GmbH. В Україні компанія працює з 1998 року. Займається поставками промислової, сільськогосподарської, будівельної, гірничодобувної техніки і генераторних установок легендарної торгової марки Caterpillar®.

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин