Про компанію

CLAAS і HORSCH поставили світовий рекорд з посіву кукурудзи

CLAAS і HORSCH поставили світовий рекорд з посіву кукурудзи

Світовий рекорд поставлений на полі, розташованому поблизу російського міста Чаплигіна, в центрі чорноземної зони. Метою спільного заходу був висів кукурудзи на 24-х рядках з високою середньою швидкістю 14,7 км / год і дуже хорошим варіаційним коефіцієнтом. Це, мабуть, перший світовий рекорд такого роду, при якому висів кукурудзи виконувався з підніжним внесенням добрива. Так як східноєвропейський ринок володіє найбільшим потенціалом для використовуваної тут техніки, то встановлення рекорду був проведено в Росії. Команда, яка поставила світовий рекорд, складалася з 16-и осіб, до неї входили співробітники фірм CLAAS і Horsch, а також незалежні фахівці.

Зчіпка

Сівалка точного висіву Maestro 24.70 SW фірми Horsch працює на 24-х посівних рядках з шириною міжрядь 70 см і глибиною висіву від 1,5 до 9,0 см. Для рекордної роботи вона була налаштована на глибину висіву 6 см. Висівні вузли харчуються за допомогою системи "Seed on Demand", що скорочує тривалість і забезпечує простоту заправки. Центральний бак вміщує 2.000 л насіннєвого матеріалу та 7.000 л добрива. Сівалка Maestro відзначена на виставці Agritechnica як краща машина 2012-го року.

Сівалка Maestro забезпечує швидкість висіву 15 км / год і вище, залежно від вимог до точності укладання. При швидкості 15 км / год машина забезпечує абсолютно точні результати висіву. Для цього у вертикальну трубу вбудований сенсор насіння, який поряд з кількістю насіння реєструє також і відстань між ними. За допомогою цього сенсора водій для кожного окремого рядка отримує на терміналі управління інформацію про місця з відсутністю насіння або з двома насінням, а також про вариационном коефіцієнті. Завдяки цьому він в змозі своєчасно реагувати на різні ситуації і оптимально працювати. Дозувальні прилади мають електричний привід з можливістю окремого включення.

Фірми CLAAS і Horsch при виборі тягача прийняли рішення на користь CLAAS XERION 5000 - серед іншого на основі спільних заходів минулого року. Завдяки своїй потужності в 487 к.с., XERION є ідеальним партнером для встановлення світового рекорду в зчепленні. Чотири колеса однакового розміру сприяють перетворенню потужності двигуна в тягове зусилля при низькому тиску на грунт. XERION оснащений системою TELEMATICS, яка забезпечує можливість контролю за роботою машини, аналізу її продуктивності та оптимізації логістики.

Протягом 24-х годин виконувався поточний контроль всіх параметрів машини і сівалки і забезпечувалося їх документування за допомогою системи CLAAS TELEMATICS і сенсора насіння на сівалці.

Всього витрачено 10 т насіннєвого матеріалу і 47 т добрива. Тобто, для заправки сівалки необхідно було передбачити 10 заїздів в бокс. 

Загальні умови

Рекордні площі, які з двох полів по 320 і 170 га, знаходяться поблизу міста Чаплигіна, приблизно на відстані 360 км на південний схід від Москви, в чорноземної зоні без каменів і з сприятливими рільничих умовами (коефіцієнт pH 5,8, вміст гумусу 6 , 4 відсотка). Чинником, що обмежує врожайність, є вода. Об'єм опадів становить 400 - 450 мм на рік.

Передувала кукурудзі культура на обох полях - озима пшениця. Безпосередньо після збирання проведена обробка грунту дисковою бороною Horsch Joker 12 RT. Після цього проведена обробка грунту без обертання пласта, включаючи внесення добрива. Навесні проведена неглибока обробка грунту за допомогою культиватора Horsch Tiger 10 LT.

"На знімках TELEMATICS видно, що ми працювали в реалістичних умовах. Якраз перше поле складалося майже виключно з виступаючих і клиноподібних частин ", пояснює ситуацію Харальд Лоб, відповідальний за проект з боку фірми CLAAS. Флоріан Ермер, відповідальний з боку фірми Horsch, доповнює: "Ми змушені були три рази зупинятися, так як один раз забилися посівні агрегати внаслідок помилки водія, а два рази на Дозувальники перебувала папір. Це теж фактори, наявні в сільськогосподарській практиці. "

Команда світового рекорду

У команду світового рекорду фірм Horsch і CLAAS всього входило 16 осіб. Водії вантажних автомобілів забезпечували постачання насіннєвим матеріалом, добривом і дизельним паливом. Дві людини дбали про налагодженому і, перш за все, швидкому обслуговуванні в боксах, тобто забезпечували швидку заправку сівалки і трактори. Водіння трактора здійснювали четверо водіїв у змінному режимі. Технічна підтримка команди забезпечувалася трьома техніками, група з трьох людей безперервно виконувала фото і кінозйомки.

Незалежне журі складалося з двох спеціалізованих сільськогосподарських редакторів з Німеччини та Росії: Йоханнес Хедіке з Німецького сільськогосподарського видавництва (dlv), Мюнхен, та Олексій Андрєєв зі спеціалізованої газети "Нове сільське господарство Росії".

Познайомиться з новими моделями агро-техніки і технологічними рішеннями  ви можете на сайті zeppelin-agro.com.ua

до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин