Про компанію

10 інновацій від Caterpillar, які змінили світ

10 інновацій від Caterpillar, які змінили світ

Історія Caterpillar нараховує десятки років і сотні моделей техніки. За весь цей час інженери, що працюють в компанії, запропонували тисячі технологічних рішень для поліпшення аграрної, будівельної та гірничодобувної галузі. Але є серед них ті інновації, завдяки яким промисловість, яку ми знаємо сьогодні, стала саме такою.

1. Паровий гусеничний трактор

Бенджамін Холт, засновник компанії Caterpillar, вперше випробував прототип парового гусеничного трактора в 1904 році. Його мета - полегшити посівну в м'якій, болотистій землі Каліфорнії, де коні та інші тягачі часто застрявали. Чи варто говорити про те, наскільки підвищилася продуктивність фермерських господарств?

2. Автогрейдер

У 1931 році компанія Caterpillar випустила перший справжній галузевий автогрейдер. Хто не любить гладку дорогу?

3. D9900

У 1931 році D9900, перший двигун компанії Caterpillar, вийшов у серійне виробництво. Це була перша в світі серія дизелів.

4. Ходова з "низьким тиском на грунт"

У 1955 році компанія Caterpillar представила спеціальну модифікацію під назвою "низький тиск на грунт" (LGP), що дозволило техніці працювати в екстремальних погодних умовах і досліджувати поверхню Антарктиди.

5. Підвищені зірочки

Одне з відмінних технічних новацій компанії Caterpillar - підняті провідні колеса - розроблено в 1977 році. Таке рішення дозволяє машинам працювати старанніше і довше, забезпечуючи більш гладку поїздку. Сьогодні це один із стандартів для середніх і великих гусеничних тракторів компанії Cat®.

6. Диференціальна система управління поворотом

Раніше гусеничні трактори могли витрачати до 50% свого робочого часу на розворот. Диференціальна система рульового управління Cat®, розроблена в 1980-х роках, дозволяє машинам розгортатися "на п'ятачку" без втрати продуктивності. Завдяки цьому клієнти встигають зробити більше за менший проміжок часу.

7. Cat® D7E

Cat® D7E з технологією електроприводу, випущений в 2009 році, працює ефективніше при меншій витраті палива. З моменту появи техніки клієнти заощадили понад 12,2 млн. літрів (3,2 млн. галонів) дизельного палива в порівнянні з попередньою моделлю. Тепер електропривод є само собою зрозумілою частиною кожної одиниці спецтехніки.

8. Технологія ACERT ™

За рахунок двигунів Cat® з технологією Аcert, випущених в 2001 році, різко скоротилася кількість шкідливих викидів, забруднюючих речовин і відходів.

9. Tier 4 Final Solution

Технологія Tier 4 Final Solution скоротила кількість шкідливих викидів ще на 90%.

10. Cat® 336E H

Cat® 336E H став першою машиною, що використовує гібридну гідравлічну технологію, яку впровадили в гусеничну ходову. За рахунок інновацій енергія використовується повторно, здійснюється економія палива і оптимізується продуктивність.

Дізнавайтеся про новини та цікаві факти світу спецтехніки CAT® разом з Цеппелін Україна.

до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин