Про компанію

Як продовжити термін експлуатації гідромолотів?

Як продовжити термін експлуатації гідромолотів?

Широка область застосування гідромолотів як в гірничодобувній промисловості, так і в будівництві, при обслуговуванні доріг, тунелів, мостів, руйнуванні будинків, в комунальному господарстві, пояснюється практичною корисністю інструменту для будь-якої галузі. Однак не буває ідеальних речей і предметів, і гідромолоту притаманні свої «слабкості» і характерні «хвороби».

   

Ми підготували для вас кілька правил, які допоможуть продовжити термін експлуатації гідромолотів:

1. Не використовуйте гідромолот як важіль, зусилля на якому створюється екскаватором. Зусилля, створюване екскаватором, значно перевищує міцність робочого інструмента і в разі неправильного використання може призвести до його руйнування.

Завжди встановлюйте інструмент перпендикулярно руйнівному об'єкту:


2. Не забувайте, що при низьких температурах зменшується опір втомного руйнування металу, з якого виготовлений інструмент. До того ж, на холоді гумові прокладки і манжети втрачають еластичність і можуть зруйнуватися або втратити герметичність, і тоді почне підтікати змазка і робоча рідина або рідини забрудняться, що в свою чергу спровокує підвищений знос деталей. Щоб запобігти цьому, гідрообладнання має бути прогріте перед використанням.

3. Також слід уникати тертя металу по металу без змащення, яке, як і мікроприпарювання, може стати причиною глибоких дефектів - забоїн і задирок. Ці дефекти поверхні стають вогнищами створення втомних тріщин, від яких руйнується інструмент. Необхідно рясно змащувати хвостовик інструмента перед установкою в молот і в процесі роботи.

4. Іржавий інструмент більше схильний до втомного руйнування, тому його слід утримувати і зберігати добре змазаним і захищеним від атмосферних впливів.

5. Забороняється використовувати робочий інструмент як вантажопідйомне обладнання. В гідромолоті може бути пошкоджений стягуючий болт, сам інструмент і інші деталі.


до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин