Про компанію

Як уникнути типових помилок при покупці вживаної спецтехніки?

Як уникнути типових помилок при покупці вживаної спецтехніки?

Придбання б/в спецтехніки часто викликає ряд сумнівів: як правильно підібрати машину для вирішення всіх завдань підприємства, на що звернути увагу в першу чергу, а які технічні нюанси менш важливі? Про те, як уникнути типових помилок і що важливо врахувати при покупці вживаної техніки, розповідає Андрій Король, керівник підрозділу продажу вживаної спецтехніки компанії Цеппелін Україна.  


Зовнішній вигляд

За словами Андрія Короля, "купувати очима" у випадку з б/в спецтехнікою - помилкова тактика. "За гарним фарбуванням може ховатися дефект, на який необхідно звернути увагу до покупки», - зазначає фахівець.

Хоча зовнішній вигляд - це вагомий показник того, як з машиною поводився попередній власник, є і більш важливі показники стану машини, на які обов'язково слід звернути увагу:

  • стан спецчастини

  • двигун

  • гідравліка

  • ходова

  • пальці втулки, стріли.

Керівник департаменту б/в техніки зазначає, що кожна машина Caterpillar має свій серійний номер, за яким легко відстежити її історію експлуатації. Відстеження по внутрішній базі, доступ до якої є тільки у офіційних дилерів, дає можливість визначити точну кількість відпрацьованих мотогодин і дізнатися, чи не "змотаний" лічильник.  

    

Важливі вузли

Перевірка стану агрегатів і вузлів дає можливість зрозуміти ступінь зносу і працездатність техніки. Приділіть особливу увагу двигуну (як машина заводиться, чи немає підозрілих звуків і шумів).

“В рамках продажної підготовки кожна одиниця б/в спецтехніки Caterpillar проходить комплексну діагностику, а в деяких випадках і капітальний ремонт. Усуваються поломки, підтікання масла, ставляться нові фільтри, здійснюється заміна масла в двигуні, перевіряються картерні гази. У разі непридатності двигуна, агрегат відновлюють в спеціально створеному Центрі з відновлення компонентів "Цеппелін Україна". Так, купуючи вживану спецтехніку, клієнт компанії може розраховувати на повністю оновлену і робочу машину з оригінальними деталями”, - розповідає А. Король.

Зверніть увагу на коробку передач і гідронасоси. Для цього огляньте їх візуально і обов'язково зробіть тест-драйв. Для оцінки стану гідравліки необхідно проїхати на всіх передачах, а потім оцінити звучання техніки під максимальним навантаженням - сторонніх шумів бути не повинно.

З'єднання стріли, пальці втулки необхідно дослідити на ступінь зносу. Якщо люфти занадто великі, їх необхідно замінити.

Комфорт оператора

Приділіть увагу стану робочого місця оператора. Зношена подушка, яка буде погано амортизувати сидіння, може негативно відобразитись на здоров'ї співробітника. Перевірте працездатність всіх кнопок, а також наявність засобів захисту на спецтехніці. При виконанні будь-якого завдання у оператора повинен бути трьохточковий доступ для безпечної роботи.

Про підрозділ продажів вживаної спецтехніки компанії Цеппелін Україна

Підрозділ існує вже 5 років, протягом яких компанія успішно реалізує спецтехніку з напрацюванням. До показу клієнтам, кожна машина проходить комплексну діагностику, повний сервіс, а в деяких випадках і капітальний ремонт. Для демонстрації в центральному підрозділі компанії підготовлена спеціальна площадка, де можна не тільки подивитися, але і «помацати», посидіти в кабіні і подивитися на роботу машини наживо.

Ознайомитися з доступними моделями спецтехніки з напрацюванням можна на сайті Техніка з напрацюванням Caterpillar


до всіх новин

інші Новини

12.02.2024

“Цеппелін Україна” взяла участь у найбільшій конференції для спеціалістів в агро – Refarm у м. Львів.
дізнатись більше

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше
перейти до всіх новин