Про компанію

Система автоматичного управління Trimble

Система автоматичного управління Trimble

Часи, коли для вимірювання об'єкта потрібно було двоє людей, один з яких тримав рейку, а другий виконував заміри вже давно пройшли. Сучасні геодезичні прилади працюють через мережу: Bluetooth, WLAN або Інтернет. Дані в режимі реального часу переносяться на офісний комп'ютер, де відбувається їх обробка.

Так, сьогодні за допомогою GPS можна з точністю до сантиметра визначити, чи правильно розташований ківш екскаватора, або встановити глибину копання. Можна навіть визначити вагу вмісту ковша для точного завантаження вантажного автомобіля. Це стало можливим завдяки сучасним системам управління технікою.

Для точного виконання робіт на будівельній ділянці компанія Zeppelin використовує системи компанії Trimble, які в Німеччині реалізує фірма SITECH. З 2010 року Zeppelin і SITECH спільно розробляють обладнання для екскаваторів, бульдозерів, грейдерів і катків відповідно до вимог клієнтів.


ЯК ПРАЦЮЄ СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ?

В основі систем управління лежить можливість визначення положення механізму, наприклад екскаватора. Для цього на машину встановлюються два датчика GPS. Точне положення зубців ковша визначається за допомогою датчиків кута нахилу, встановлених на стрілі, рукояті і ковші. Водій екскаватора бачить дані на екрані бортового комп'ютера. Для цього заздалегідь проводяться заміри території будівельного майданчика і створюється цифрова модель. На ній оператор постійно контролює положення машини, ковша і місце, де необхідно вирити котлован, а також його конфігурацію і глибину. Комп'ютер визначає фактичний стан ковша і порівнює його із заданим, згідно цифрового плану. Потім машина починає копати котлован. Результати безперервного відображаються в кабіні оператора. Він бачить, що вже зробив, а що ще потрібно зробити. Так, оператор може працювати самостійно і рити котлован без перерви.

Таким чином значно скорочуються витрати на розбивку території, при роботі екскаватора економиться час і витрати палива, відпадає необхідність в підсобному робочому з нівелірною рейкою.

Точне, швидке і ефективне виконання земляних робіт - вагома перевага в будівельній галузі. Системи управління і вимірювання не тільки оптимізують роботу спецтехніки, а й значно підвищують продуктивність на всьому майданчику. Використання сучасних технологій дозволяє підвищити рентабельність проектів та їх безпеку для навколишнього середовища.

    

Переваги очевидні: інтеграція технологій комп'ютерного управління скорочує витрати палива до 40%, збільшує ефективність роботи на будівельному майданчику до 50% і не потребує завчасної розбивки території. Важливо, що сучасні системи управління змінюють не тільки схему роботи на будівельному майданчику, а й мислення учасників проекту.

"Це складне завдання. Будівельні майданчики, керовані за допомогою віддаленого комп'ютера - не фантазія про майбутні техногогії. Передача даних, синхронізована робота підрядників, штучний інтелект - все це вже реальність "- зазначив Франк Дальхоф, керуючий директор SITECH.

Цифрові технології, які збирають дані з будівельного майданчика і забезпечують їх подальшу обробку, надають великі економічні можливості. Сучасні системи управління Trimble значно економлять час і зменшують витрати при плануванні будівництва, подальшій обробці даних і при розрахунках. Крім того, вони забезпечують максимальну точність. Все це відкриває нові можливості перед клієнтами компанії Zeppelin.

Дізнайтеся про можливості інтеграції цифрових технологій для максимально ефективного виконання завдань вашого підприємства за номером 0 800 300 350. Фахівці компанії "Цеппелін Україна" з радістю дадуть відповіді на всі ваші запитання. Більше про цифрові технології, доступні для власників спецтехніки Caterpillar, можно знайти в розділі Системи автоматичного управління.


до всіх новин

інші Новини

10.01.2024

Передача авто одній з бригад ЗСУ!
дізнатись більше

13.07.2023

Екскурсія для студентів у відділ сервісу будівельної техніки
дізнатись більше

14.04.2023

Вітаємо з Великоднем!
дізнатись більше

07.04.2023

Happy Easter Holidays
дізнатись більше
перейти до всіх новин